Du er her: Sundhed på medaljen  »  Mad  »  Sunde fedtstoffer - hvor produkter kan finde dem?

Sunde fedtstoffer - hvor produkter kan finde dem?

Mad       
Sunde fedtstoffer - hvor produkter kan finde dem?

Umættede fedtstoffer bidrager til at opretholde et passende niveau af kolesterol, også styrke immunforsvaret. Men hvad produkter Which?

Hvorfor spiser fedt?

Kroppen fungerer korrekt af de forskellige ernæringsmæssige behov. En sund kost bør derfor indeholde tilstrækkelige mængder af protein, kulhydrater, vitaminer og fedtstoffer. Giver dem mulighed for at transportere fedt vitamin D, A, E og K, der er involveret i stofskiftet, er en af ingredienserne i produktionsprocesserne af enzymer, der er nødvendige.

Composing den daglige kost, men du skal vælge umættede fedtstoffer og hydrogenerede sacrifice mættede fedtstoffer, der findes i smør, fede kød og pølser, samt mejeriprodukter.


 

På hvilke produkter vil du finde umættede fedtstoffer?

Den rigeste kilde af umættede fedtstoffer er fede fisk over havet. De indeholder sundt for human omega-3. Til kosten bør gennemføres laks, torsk, makrel, sardiner, helleflynder, og sild. En guldgrube af omega-3 fedtsyrer er også fisk og skaldyr. Indeholdt i fisk og skaldyr omega-3 virkning på det kardiovaskulære system, beskytte mod atherosklerose og hjertesygdom.

En anden rig på umættet fedt er nødder og vegetabilske olier indeholdende omega-6. Til stegning og bagning bør bruge olier, der indeholder primært monoumættede fedtsyrer. Et spørgsmål om olie og rapsolie oliven med jomfru. Olier indeholdende polyumættede fedtsyrer anvendes fortrinsvis i kulden. Denne gruppe omfatter solsikkeolie, majsolie, sojabønneolie. Du kan også krydre din kost med vindruekerneolie, græskar, sesam og nødder. Disse produkter indeholder omega-6, så du kan bruge dem i salater, saucer eller madlavning. Det skal erindres, at de ikke er egnet til stegning. Rig på omega-3 og hørfrøolie - det skal spises kun i kulden.