Du er her: Sundhed på medaljen  »  Medicin  »  Mandler - om de skal skæres?

Mandler - om de skal skæres?

Medicin       
Mandler - om de skal skæres?

På den ene side, spiller en vigtig rolle i vores immunforsvar, på den anden side deres infektioner er årsag til mange sygdomme. Har du brug for at blive skåret?

Tonsil og adenoid klynger af lymfevæv, som ligger i begyndelsen af de respiratoriske og fordøjelsessystemet. Grundet placeringen spiller en vigtig immunfunktion, der producerer antigener til fremstilling af antistoffer forsvare kroppen mod mikrobielt angreb.

Selv om deres rolle falder med alderen voksne og unge og kan fjernes uden immundefekt (adenoid selv forsvinder spontant med alderen), men der er tale om børn, før puberteten, deres funktion er ikke undervurderes.

Og det var så, at de unge patienter er mest sandsynligt bukke under for forskellige infektioner. Derefter tonsiller vokse, hvilket er en naturlig manifestation, på grund af den øgede produktion af antistoffer. Problemet kommer, når, efter at inddrive fra deres størrelse ikke vende tilbage til normal. Der er problemer med at synke mad. Hypertrophied adenoid kan endvidere forhindre vejrtrækning gennem næsen og tilstoppede del af det eustakiske rør. Dens utilstrækkelig ventilation forårsager ophobning af væske, hvilket kan resultere i tab af hørelse eller betændelse i mellemøret. Et almindeligt symptom på en sådan overvækst også snorken - da det kan føre til apnø og lungeforandringer, tonsil fjernelse er nødvendig.

Selv samtidig bevare sin normale størrelse mandler kan forårsage betændelse. Så de er porøse og ikke længere beskytte kroppen, og selv risikoen, som i mellemrummene ophobes bakterier frigives i blodbanen. Bortset fra synkebesvær og hyppig gentagelse af angina kan udvikle bihulebetændelse og strubehovedet. Komplikationer til anginas er et andet alvorligt problem i forbindelse med abscesdannelse omkring migdałkowego - fyldt med pus omkring tumor tungen, halsen, der forårsager alvorlige smerter og trismus. Efter rengøring absces incision og (undertiden flere gange) mandlerne skal fjernes.

Hvis din læge ikke registrerer betændelse, er det nok til at underbyde. Fuldstændig fjernelse er ikke gjort lige siden profylaktisk. Selve proceduren er forholdsvis enkelt at fjerne og kører under total anæstesi.