Du er her: Sundhed på medaljen  »  Psykologi  »  Hvordan genkender et giftigt venskab?

Hvordan genkender et giftigt venskab?

Psykologi       
Hvordan genkender et giftigt venskab?

Venskab er ligesom kærlighed, værdien af en yderst værdifuld og vigtig for alle. Men ofte sker det, at vi sidder fast i årevis, mere eller mindre bevidst, i relationer, der er defineret af psykologer som giftige.

Ærlighed, loyalitet, tillid, gensidig forpligtelse, respekt for mangfoldighed og individualitet, uselviskhed - at fundamenter og venskab og kærlighed. For at venskab blomstrede og permanent styrkes, det tager en masse tid og kræfter på begge sider. Venskab er næppe overfladiske relationer, der for eksempel af, at arbejder sammen brusere og lavvandede relationer oprettet på Facebook, selv om de til tider kan blive til en reel og dyb forhold. Trofast og hengiven ven, drømmer om, hvad jeg synes hver enkelt af os, nogle gange viser det sig en ven af falsk eller i det mindste tilsyneladende.

Hvilke signaler skal inspirere vores overvejelser? Hvis en ven ønsker at for eksempel at have os kun for sig selv, han er rethaverisk og jaloux på andre venner eller bekendte, efterlader os ikke plads til privatliv og frihed, vi har at gøre med såkaldt type symbiotisk forhold, og hvor der ikke er nogen tolerance, respekt og ligevægt. Ofte støder den type offer, der bruger skrupelløse ven kaster hendes skyld, hvis der nægter at låne penge, tøj, kosmetik eller ingen tid for angiveligt ulykkelig eller såret. Det er lettere at dechifrere relativt egoistisk person, der rejser venskab kun på grund af de forventede fordele, ikke nødvendigvis at materialet alligevel, ofte social eller prestigefyldte. Svøbe kvindelige venskab tider evige rival, der på trods af forsikringer om loyalitet har ingen hæmninger at afhente sin mands ven, demonstrere deres overlegenhed på arbejde, præsentere sig selv som den ideelle mor, i et ord, at vise, at det er meget bedre.

Eksempler på denne form for manipulation og adfærd indikerer en giftig venskab er meget, du bare ønsker at blive set ved at analysere forholdet, der bekymrer os ubevidst.