Du er her: Sundhed på medaljen  »  Medicin  »  Paracetamol - er det skadeligt?

Paracetamol - er det skadeligt?

Medicin       
Paracetamol - er det skadeligt?

Hurtigt det hjælper ømhed og absorberes godt fra mavetarmkanalen. Det er en af ​​de mest almindelige af medicin uden recept. Det er dog muligt overdosis og forgiftning.

De aktive ingredienser er acetaminophen, N-acetyl-p-aminophenol. Anti-inflammatoriske og lindrer muskelsmerter, hovedpine, menstruationssmerter og migræne. I Polen findes ca. 20 forskellige formuleringer, der indeholder det. Ofte bruges uden at konsultere din læge, som et universalmiddel for alle lidelser. På grund af den brede tilgængelighed, er der ofte forkert med dens anvendelse, og dermed forgiftning. Deres symptomer afhænger hovedsageligt af dosis forbruges.

Til forekommet toksiske virkninger af acetaminophen, er det nødvendigt indtagelse af forholdsvis store mængder. Lægemiddeltoksicitet sker ved en enkelt dosis på mere end 150 mg / kg legemsvægt.

Det er værd at bemærke, at paracetamol forgiftning er den førende årsag til akut leversvigt og den næsthyppigste årsag til leversvigt påkrævende transplantation. På et tidspunkt, leveren er simpelthen ikke i stand til at "konvertere" en for høj dosis af lægemiddel, der når til det med blodet.

For at minimere risikoen for forgiftning bør være først og fremmest:

• Altid før du bruger medicinen omhyggeligt læse indlægssedlen og overholde sine henstillinger.

• Du må ikke øge dosis anvendes i behandlingen uden først at konsultere din læge,

• Hold medicin utilgængeligt for små børn.

• Begrænse mængden af ​​alkohol indtages under brug af stoffet,

• Brug aldrig mere end et produkt, der indeholder acetaminophen samtidig (medmindre din læge fortæller dig klart)

• I tilfælde af tvivl om virkningen af ​​paracetamol bør konsultere din praktiserende læge.

Paracetamol selv er ikke skadeligt, og kan afhjælpe en række lidelser, lindre smerter og betændelse. Men som enhver foranstaltning, der træffes i store mængder, ændrer sin terapeutiske aktivitet i forgiftning af kroppen, og dens brede tilgængelighed gør det til det mest overdosering medicin sælges uden recept.