Du er her: Sundhed på medaljen  »  Medicin  »  Prostatacancer: årsager og symptomer

Prostatacancer: årsager og symptomer

Medicin       
Prostatacancer: årsager og symptomer

Prostatakræft (prostatakræft) er den anden mest almindelige form for kræft forekommer hos mænd. 87% af tilfældene sygdommen påvirker mennesker, der er mindst 60 år, men lægeundersøgelser bør udføres længe før den syvende årti af livet.

Denne kræft vil ikke snart gør sig gældende

Før prostatakræft forvandle sig til en håndgribelig tumor, passerer han op til 10 år. Fordobling kræftcellerne kan tage op til fire år. Hvis kræften opdages tidligt, er det muligt at anvende radikal behandling, som indebærer fuldstændig resektion af prostata (prostatektomi), stråling og bestråling. Disse metoder er mest effektive i kampen mod at udvikle kræft i prostata. Men over tid, hvis venstre ubehandlet tumor invaderer og skift til andre organer og væv, herunder knogle- eller lymfeknuder. Så er der ingen mulighed for radikal terapi. Det eneste alternativ er at påvirke udviklingen af ​​kræft gennem hormonbehandling eller excision af testiklerne (testiklerne til at producere androgener, som har en betydelig indvirkning på afviklingen af ​​prostatakræft).
 

Jo længere forsinkelser med forebyggende undersøgelser, jo større er risikoen for, at det vil stå til rådighed for os kun gennem behandlingen effekt på det endokrine system. Så når vi begynder at udforske og hvor ofte man gør det?
 

Digital rektal undersøgelse: base, som er ikke at være frygtet

Desværre er der mange mænd opgive undersøgelse, fordi frygten ledsager psykisk ubehag. Diagnosticering starter her på grund af pr endetarmen eller anus af et kvadrat (eller palpation). For lægen, men dette er en rutinemæssig procedure, der passerer hver patient og patienten præsenterer sig med nogen symptomer. Testen tager et par minutter, er smertefri og normalt ikke kræver særlig forberedelse. Dette gøres ved hjælp af en agent, der reducerer friktion og tilhørende ubehag, den læge, mens den bruger til at udføre sine beskyttelseshandsker.

PSA- undersøgelse

Metode per rectum i halvdelen af ​​tilfældene er ikke tilstrækkeligt til at opnå et afgørende resultat. Som allerede nævnt, at kræften udvikler sig langsomt, og længe før du får tumoren. Derfor er patienten underkastes yderligere undersøgelser for at bestemme niveauet af PSA. PSA er et glycoprotein produceret af prostata, og deres forhøjede niveauer kan indikere ændringer for kræft i kirtlen. Dette er ikke reglen. Det kan meget vel også betyde noget andet, såsom betændelse i prostata eller godartet prostatahypertrofi. Jo højere PSA-niveau, dog er en indikation for biopsi, hvorefter du allerede kan sætte en diagnose.