Du er her: Sundhed på medaljen  »  Mad  »  Linser hvad vi ikke ved

Linser hvad vi ikke ved

Mad       
Linser hvad vi ikke ved

Den polske køkken, linser stadig meget populære. Medmindre vi taler om polske fødevarer vegetarer. I mellemtiden er det fremragende ikke kun som en erstatning for kød. I forbindelse med den også det giver mening.

Linser er en bælgplante, men vi ved det først og fremmest som en repræsentant for bælg. Det er derfor den samme familie som sojabønner, ærter og bønner. Mærkeligt, men mere tilgængelig for dem (før madlavning normalt ikke behøver at suge), det har en stor popularitet i den polske køkken. Og nu er vores naboer tjekkerne er helt anderledes. Linser er med dem den grundlæggende ingrediens skålen kaldes Čočková polévka s park - en traditionel, tyk, udtryksfulde suppe med tilføjelse af pølser. Linser oftest stødt på, men i forordningerne om orientalske retter. De lever af hendes indianere, som er dygtige til forberedelse vegetabilske curry, og deres klassiske ideen er dhal linser, beriget med mung bønner og garam masala. Hvis det også er i Maghreb og Mellemøsten, hvor det ofte sker i forbindelse med oksekød og fåre. Egypterne forberede linser på et fjerkræ bouillon, løg, hvidløg, spidskommen og koriander. En sådan opvarmning suppe tjene med pitabrød og vand med citronsaft.

Således i køkkener af verdens linser ses i både kød og vegetar. Det tilføjes til salater, supper, gryderetter og karryretter. Du kan gøre det vegetariske burgere, fyld til kroketter og dumplings, og endda en erstatning for kaviar. 9% af linser absorberes godt, men desværre det defekte protein. Men sammensætningen af aminosyrer i et måltid af linser var fuldstændig (hvis du giver op kød), bare for at tilføje til det kage korn, brød, grød eller ris.

Bortset fra protein linser indeholder en masse mineraler. Det er domineret af magnesium, jern, phosphor, zink og kalium. Udover skatkammer af folinsyre og fiber. Den er velegnet til gravide kvinder, diabetikere, folk på en kost og anaemics. Takket være dens lavt glykæmisk indeks, linser mætte i lang tid, samtidig stabiliserer blodsukkeret. Det er lavt i kalorier - 100 gram linser er næppe mere end 100 kalorier.

Vi har flere sorter af linser, der afviger lidt smag og formål. Den nemmeste måde at tilberede linser, røde og gule, men de hurtigt bløde op. Af denne grund, de fleste af dem gør tætte suppe. Linser brun er simpelthen en variation af afskallede røde. Smagen er lignende, men flere mineraler. Dette skulle bare nyde (nok til en halv time), så er du nødt til at holde i kogende vand. Ligesom det grønne efter kogning det er flydbart og er velegnet til gryderetter, tærter, dumplings, en række fyld og burgere samt salater. Enestående deres baggrund er sort linser (Beluga), som når kogt er at minde beluga kaviar. Nå, har vi stammer fra de franske grønne linser du Puy, betragtes som den mest velsmagende i verden. Hendes gourmeter er særligt beboere i Auvergne og Midi, hvor linser du Puy er en af de vigtigste specialiteter.