Du er her: Sundhed på medaljen  »  Medicin  »  Skoldkopper hos voksne - behandling

Skoldkopper hos voksne - behandling

Medicin       
Skoldkopper hos voksne - behandling

Skoldkopper er en meget smitsom sygdom, der ofte opstår hos børn, men det kan også påvirke voksne, der som barn havde ikke. Desuden, i tilfælde af voksne løbet af kopper, såvel som andre børnesygdomme, kan være meget mere alvorlige.

Er ansvarlig for herpesvirus infektion VZV, som overføres ved respiratoriske dråber, som efter afslutningen af sygdommen forbliver hvilende i ganglier. I de fleste tilfælde rejser varicella immunisering mod sygdommen i fremtiden, men kroppen af immunkompromitterede igen kan angribe sygdommen, som ofte er i forhold til voksne i form af helvedesild - og kopper og helvedesild er faktisk forårsaget af den samme type virus. Særligt farligt sort er den såkaldte herpes zoster oftalmisk zoster, hvor trigeminusnerven angribes, herunder oftalmisk nerve, og som kan resultere i lammelse af musklerne i øjet og vision lidelser.

Kontakter med folk, der lider af skoldkopper eller helvedesild bør undgås specielt gravide kvinder. Sygdom i denne sag, især i første trimester af graviditeten, kan det føre til dødsfald eller alvorlige fostermisdannelser. Til samme gruppe som skoldkopper eller helvedesild bør også cytomegalovirus sygdom som farligt for fosteret, og værre - kører generelt asymptomatiske. Hvis der er symptomer, er det normalt ikke-specifik, hvilket kan være et tegn på andre sygdomme, såsom: høj temperatur, træthed, hovedpine og muskel- eller lymfadenopati.

Skoldkopper hos voksne kan også indikere, at alvorlige konsekvenser, såsom lungebetændelse, undertiden med meget intensivt kursus. Opfylder er også tilfælde af hjerte-konsekvenser - fordi nogle patienter udvikler betændelse i myokardiet - eller led. Alvorlige virkninger kan have en infektion af nervesystemet i form af inflammation af meningitis eller encephalitis.